MALZEMELER
200 gr. asma yaprağı
1 çay bardağı yeşil mercimek
2 adet soğan
1.5 çay bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Yaprakları, kaynayan suda 10 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin. Soğanları rendeleyin, zeytinyağında kavurun. Üzerine salça, ezilmiş sarımsak ve baharatları koyup karıştırın. Bulguru, mercimeği ve üzerini geçecek kadar su koyup çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Suyunu çekince yaprakları bu harçla sarın. Dolmaları tencereye dizin, üzerine biraz zeytinyağı ve az su koyup bir tabak kapatın. Kısık ateşte pişirin.
Bademli kurabiye
MALZEMELER
100 gr. badem
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gr. tereyağı
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
Un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı yoğurun, içine kıyılmış badem ekleyip biraz daha yoğurun. Hamurdan yuvarlak kurabiyeler yapıp üzerine tane badem batırın. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.