Küp doğranmış kayısı, çilek, toz şeker ve tarçını kaynayana dek pişirin. Su ile açılmış nişastayı ve vanilyayı ekleyip iki taşım kaynatın ve ocaktan alın. Muhallebi için verilen malzemeleri koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Kaselere pay edip üzerlerine sosu gezdirin.
MALZEMELER
6 adet kayısı
4-5 adet çilek
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
1/2 çay bardağı su
MUHALLEBİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
SEMİZOTLU TAVUK
Tavuk göğüslerini dilimleyip haşlayın. Piyazlık doğranmış soğanları bir çorba kaşığı margarinde kavurun. Salçayı ilave edin. Tavuğu da ekleyip kavurun. Üzerine tavuğu haşladığınız sudan bir su bardağı ekleyin. Bir taşım kaynatıp ince kıyılmış semizotunu ilave edin. Tuz ve biberini ayarlayıp biraz daha pişirin.
MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
1 demet semizotu
Tuz, karabiber
ETLİ KURU KAYISI YAHNİSİ
Kuru kayısıları iki su bardağı suda 20 dakika bekletip doğrayın. Eti, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağı, doğranmış sarımsak ve soğanı, kayısıları koyun, biraz su ekleyerek yaklaşık 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
100 gr. kuru kayısı
200 gr. kuzu kuşbaşı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
3 çorba kaşığı limon suyu