MALZEMELER
2 çorba kaşığı
Teremyağ
1/2 paket bitter çikolata
12 adet çilek
1 adet elma
1/2 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
1/2 paket vanilya
1 adet yumurta
Sosu İçin:
1 çorba kaşığı
Teremyağ
1 paket bitter çikolata
1/2 çay bardağı krema
Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyin. Üzerine yumurta, süt, rendelenmiş elma ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırıp Teremyağ ile hafifçe yağlayın. Hazırladığınız karışımdan iki çorba kaşığı alarak tavada arkalı önlü kızartın. Tüm karışım bitene kadar ara sıra Teremyağ sürerek aynı işlemi tekrarlayın. Kızarttığınız hamurların aralarına çilek koyarak tabağa kat kat yerleştirin. Sos malzemelerini bir kaba alarak benmari usulü eritin. Eridikten sonra servis tabağındaki pankeklerin üzerine gezdirerek servis yapın.
***
Bademli pilavlı fırında hindi
MALZEMELER
2 çorba kaşığı
Teremyağ
2 adet hindi budu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 çay bardağı çiğ badem
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz,
Karabiber
Fırın kabına hindi butlarını derileriyle birlikte koyun. Üzerine yoğurt ve salça sürüp 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Ara sıra açıp tepside biriken yağı butların üzerine aktarın ve pişirmeye devam edin. Bu arada pilavı yapmak için tencereye pirinci, kabukları soyulmuş çiğ bademleri ve tarçını koyup Teremyağ ile beş dakika kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyip üzerine suyu ilave edin. 25 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Et pişince, fırından alın. Alt kısımda pilav, üzerinde et olacak şekilde servis yapın.