Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin ve unlanmış zeminde incecik açın. Köfte için verilen malzemeleri yoğurun ve açtığınız hamurun uç kısmına yerleştirin. Hamuru kıyma ile birlikte yuvarlayarak rulo yapın. Kenarlarını kapatıp bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
KÖFTE İÇİN:
200 gram kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
BRÜKSEL LAHANALI MAKARNA
Tencereye su ve tuz koyun, kaynayınca ikiye böldüğünüz Brüksel lahanalarını koyun. 10 dakika haşlanınca üzerine makarnayı ekleyip 12 dakika birlikte pişirin. Süzüp servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağında yakılmış pul biberi dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1 paket makarna
1/2 kg. Brüksel lahanası
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı pul biber
Tuz
TAVADA KOLAY PİZZA
Domatesleri, kabuklarının kolay soyulması için bir dakika kadar sıcak suda bekletin, ardından kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Biberiye yapraklarını saplarından ayırıp yıkayın. Üç adet lavaşı düz bir zemine koyup üzerine kıyılmış domatesi paylaştırın. Tuzunu ayarlayın. Rendelenmiş kaşar ve biberiyeyi serpin, üzerine zeytinyağı gezdirin. Kalan üç adet lavaşı üzerine kapatın. Pizzayı az yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirin.
MALZEMELER
6 adet lavaş
3 adet domates
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dal biberiye
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz