Yeşillikleri elinizle iri parçalar halinde doğrayın. Kırmızı biberi küp doğrayıp üzerine limon sıkın. Makarnayı haşlayıp süzün. Tüm malzemeyi servis tabağına alın, üzerine zeytinyağını döküp elinizle harmanlayın. Üzerine fıstık ve mısır ekleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı
düdük makarna
1 su bardağı
konserve mısır
1 adet közlenmiş
kırmızı biber
1 demet roka
1 demet tere
1 adet limon
1 çorba kaşığı
dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı
zeytinyağı
BEZELYELİ BULGUR PİLAVI
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Doğranmış sivri biberi ekleyip kavurmaya devam edin. İçine rendelediğiniz domatesi ekleyin. Üzerine bulguru ilave edip suyu koyun. Kapağını kapatıp 20 dakika pişmeye bırakın. Suyunu biraz çekmeye başlayınca içine haşlanmış bezelye koyup 15 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı
bulgur
1 adet soğan
3 adet sivri
biber
2 çorba
kaşığı tereyağı
2 adet
domates
1.5 su bardağı
bezelye
3.5 su bardağı
su
Tuz,
karabiber
MAYALI KEK
Yumurta ve şekeri çırpın. Ilık sütü ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin. Kuru maya, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yumuşak bir kek harcı elde edin. 10 dakika dinlendirip kek kalıbına dökün ve beş dakika daha dinlendirin. Kakaoyu eritilmiş tereyağıyla karıştırıp harcın üzerine dökün. 170 derecedeki fırında 35 -40 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı
tereyağı
3 adet
yumurta
1 su
bardağı şeker
1 tatlı kaşığı
kuru maya
1 paket
kabartma tozu
1 çay kaşığı
mahlep
3 su
bardağı un
1
su bardağı ılık
süt
1 paket
vanilya
Kakao sosu için:
3 çorba kaşığı
kakao
1 çorba
kaşığı eritilmiş
tereyağı