Eti,
üzerine zeytinyağı ekleyerek buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin. Ayıklanmış arpacık soğanlarını üzerine ekleyip et iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve pul biber kattıktan sonra servis tabağına alın. Patatesleri küp küp doğrayıp yağda kızartın. Eti, patates ve nar taneleriyle karıştırarak servis yapın.
MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı et 1 adet nar 2 çorba kaşığı zeytinyağı 15-20 adet arpacık soğan 2 adet patates Tuz Karabiber Pul biber
Elmalı milföy tatlısı
Milföylerin hafifçe çözülmesini bekleyin. Harcı için rendelenmiş elmayı, dövülmüş ceviz içini, pudra şekerini ve tarçını karıştırın. Milföyleri elinizle biraz genişletin. Ortasına elmalı harçtan bir miktar koyun, ikiye katlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra pudra şekerine bulayıp servis yapın.
MALZEMELER
5 adet milföy hamuru 1 adet elma 1 su bardağı ceviz içi 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı tarçın
Mantarlı pilav
Tencereye
zeytinyağı ve tereyağını koyup üzerine doğranmış soğan ve mantarları, karabiber ve tuzu koyun. Yıkadığınız pirinci de ekleyip hepsini kavurun. Kavrulduktan sonra sıcak suyu da koyup kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
100 gr. mantar 1 su bardağı pirinç 1 adet soğan 1.5 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber