Yeşillikleri kıyın, tuzla ovup suyunu sıkın. Rendelenmiş peynirleri, karabiber ve pul biberle karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Yumurta, süt, sıvı yağ ve yoğurdu çırpın. Yufkayı bu karışımla ıslatıp her tarafını kaplayacak şekilde sebzeli iç harçtan yayın. Rulo yapıp hafif büzün ve iki parmak kalınlığında kesin. İç harcı üste gelecek biçimde dik olarak yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Sütlü karışımın kalanını böreğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
MALZEMELER
3 adet yufka
1 demet pazı
1 demet taze soğan
1'er demet nane ve maydanoz
100'er gr. kaşar ve beyaz peynir
Tuz, karabiber, pul biber
2 adet yumurta
1'er çay bardağı süt ve yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Taratorlu karnabahar
Karnabaharları, çiçeklerine ayırıp tuzlu sirkeli suda 15 dakika haşlayıp süzün. Soda, un, kaşar peyniri, karabiber ve tuzu karıştırın. Karnabaharları sosa batırıp kızartın. Ekmek içlerini suda ıslatıp sıkın. Diğer sos malzemeleri ile birlikte blender'dan geçirin. Karnabaharları, sosla servis yapın.
MALZEMELER
1 adet karnabahar
1 şişe soda
4 çorba kaşığı un
1 tutam karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı sirke Tarator sos için
:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı su
2 dilim ekmek içi
1/2 limonun suyu
2 diş sarımsak
Tuz
Mantar soslu köfte
Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Arzunuza göre şekillendirip kızartın. Mantarları, bir su bardağı suda 15 dakika haşlayın ve süzün, tereyağında soteleyin. Mısır nişastasını bir su bardağı suda açıp üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Köfteleri mantar sosuyla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
50 gr. kıyılmış kuru mantar
600 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Yeteri kadar su
Tuz ve karabiber