Portakalları ikiye bölün. Etli kısımlarını tamamen çıkarmadan içlerini oyun. Otlu peyniri küp doğrayın, kıyılmış maydanoz ve kuru fasulyeyle karıştırın. Portakal çanaklarının içine küp doğranmış turşu koyun. Üzerine peynirli harçtan koyun. Yeniden turşu ve peynirli harç koyun. Sos için verilen malzemeleri karıştırıp üzerine dökün.
MALZEMELER
200 gr. pancar turşusu
3 adet portakal
100 gr. otlu peynir
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2-3 dal maydanoz
SOSU İÇİN:
1 tatlı kaşığı hardal
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Tuz, karabiber
TAVUK NUGGET
Tavuk göğüs etlerini dilimleyin. Yumurtaları çırpın. Dilimlenmiş tavuk etlerini önce una, sonra yumurtaya, en son olarak da galeta ununa bulayın. Hazırladığınız etleri yağda kızartarak servis yapın.
MALZEMELER
400 gr. tavuk göğsü
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı un
2 yumurta
BURGU ÇATAL KRAKER
Un ve yağı karıştırıp tuz, mahlep ve suyu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru çubuklar halinde yuvarlayıp daha sonra kendi içlerinde ikiye katlayıp burgu yapın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı un
120 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı çörekotu
1 adet yumurta