Hindi butlarını kuşbaşı doğrayın. Yağı bir tencerede eritin.
Eti içine atıp ara sıra karıştırarak kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika kavurun. Sivri biberleri ince doğrayıp ete ekleyin ve birlikte 5 dakika pişirin.
Sarmısağı ince kıyın, pastırmaları da iri iri doğrayın. Pastırma, sarımsak ve baharatları yemeğe ekleyin. Pastırmalar yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
1/2 kg. hindi budu
200 gr. pastırma
8-10 adet sivribiber
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kimyon
Peynirli kurabiye
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, ufalanmış beyaz peynir, kabartma tozu, pul biber ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın. Hamuru rulo haline getirip dilimleyin. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine çörekotu ve susam serpin. 180 derece fırında pişirin. Dilerseniz peynir dilimi ve kiraz domatesle servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı tereyağı
150 gr. beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı karabiber
Aldığı kadar un
Pekmezli brownie
Pekmez, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Süt, kakao ve bal ekleyip çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizi katıp un, vanilya ve kabartma tozunu yavaşça ilave edin. Yağlanmış kalıba boşaltıp 180 derece fırında pişirin. Sos için, kremayı bir taşım kaynatın. İçine çikolatayı katıp eritin. En son pekmezi ekleyip karıştırın ve kekin üzerine dökün.
MALZEMELER
1 çay bardağı pekmez
3 adet yumurta
1'er çay bardağı sıvı yağ ve süt
3 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı bal
2 çay bardağı ceviz
2 su bardağı un
1'er paket vanilya ve kabartma tozu Sos için:
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı krema
80 gr. çikolata