MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı tavuk eti
4 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Köri
Kırmızıbiber
10-12 adet arpacık soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
200 gr. pastırma
Tavuk etini yüksek hararetli ateşte, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra ince doğranmış sivri biberleri ilave edin. Biraz daha soteleyip arpacık soğanları, sarımsağı ve kalan baharatları ekleyin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Sıvı yağı da ilave edip beş dakika daha kavurun. İri doğranmış pastırmaları üzerine ekledikten sonra iki üç dakika daha karıştırın.
Kabak sırtı
MALZEMELER
5 adet kabak
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı pul biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Sarımsaklı yoğurt
Kabakları soymadan halka şeklinde doğrayın. Unu, pul biber ve tuzla karıştırın. Kabak dilimlerini önce zeytinyağına sonra unlu karışıma bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, sırt sırta gelecek şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.