Eti tencereye koyup suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Üzerine doğranmış soğan, zeytinyağı, dövülmüş sarmısak, defne yaprağı ve baharatları koyun. Bir çay bardağı sıcak su ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Patatesleri iri iri doğrayıp yağda kızartın. Kızarmış patatesleri etin içine ekleyip iki dakika daha pişirin.
MALZEMELER
500 gr. kuzu kuşbaşı
3 adet patates
1 adet soğan
3 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
Kekik
Pul biber
Karabiber
4 adet defne yaprağı
Çilekli tartölet
Hamur için verilen malzemeleri yoğurun, 15 dakika dinlendirin. Hamuru tart kalıplarının büyüklüğünde açın, yağlanmış kalıplara yerleştirin. Çatalla delik açıp 170 derece fırında pişirin.
Krema için verilen malzemeleri çırpın ve krema kıvamına gelene kadar kaynatın. Kremayı tartlara paylaştırıp çilekle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
10 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 paket margarin
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz Kreması için:
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Zeytinyağlı börülce
Bir tencereye sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri ilave edip birkaç dakika soteleyin. Daha sonra rendelenmiş havucu da ekleyip birkaç dakika daha soteleyin. Tuz ve şekeri ekleyin. Ardından suyu koyup 45 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kg. börülce
1 adet büyük boy havuç
1 adet kesme şeker
2 su bardağı su
Tuz