Patatesleri haşlayıp küp doğrayın, üzerine tereyağını, tuz ve kırmızıbiberi ekleyip iki-üç dakika soteleyin. Kıyılmış naneyi de ilave edip bir-iki çevirin ve ocaktan alın. Un, yoğurt ve kıyılmış sarımsağı bir tencerede karıştırın. Üzerine suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Çorbayı kaselere aktarın, üzerine patatesli karışımı paylaştırın.
MALZEMELER
3 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 dal kıyılmış nane
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
4 su bardağı su
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz
ÜZÜMLÜ BURGU EKMEK
Mayayı ılık sütte beş dakika bekletin. Üzerine yumurta, yoğurt, tuz ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirip unlanmış tezgahta açın. Suda bekletilmiş üzüm, kıyılmış ceviz ve susamı karıştırın, hamurun ortasına yerleştirin. Rulo yapıp gül şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.
MALZEMELER
10 gr. kuru maya
1 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İÇİ İÇİN:
1 çay bardağı susam
100 gr. kuru üzüm
1 su bardağı ceviz
PEYNİR TOPLU ÇORBA
Tereyağını eritin, rendelenmiş domates ve salçayı ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Üzerine un ilave edip karıştırın. Ezilmiş sarımsakları ve suyunu da ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Peynirleri maydanozla karıştırıp küçük toplar yapın. Servis yaparken çorbayı kaselere paylaştırın, üzerine peynir toplarını koyun.
MALZEMELER
2 domates
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
2 diş sarımsak
3'er çorba kaşığı beyaz ve kaşar peynir