Patatesi küp şeklinde doğrayın ve bir kenara alın. Bir tencerede tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve patatesi ekleyip, kaynamaya bırakın. Patatesler yumuşayınca, kıyılmış marul yaprağını ekleyin. Muskat, tuz ve karabiber kattıktan sonra bir taşım daha kaynatıp, tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
1 adet büyük boy patates
6 adet marul yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı su
Bir tutam rendelenmiş muskat
Tuz
Karabiber
Sebzeli tart
Oda sıcaklığında margarini, yumurta ve yoğurdu karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip, yoğurun. Hamuru tart kalıbına yerleştirin. Kabarmaması için birkaç yerinden delin. Ispanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın ve doğrayın. Kabakları rendeleyip, ıspanakla karıştırın, sıkarak fazla suyunu alın. Yumurta, rendelenmiş beyaz peynir, süt ve karabiber ekleyip karıştırın, hamurun üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı yoğurt
200 gr. margarin
1 adet yumurta
20 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Tuz İç malzeme için:
Yarım kg. kabak
Yarım kg. ıspanak yaprağı
1 çay fincanı süt
1 adet yumurta
1.5 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı kaşar peyniri
Kakaolu un kurabiyesi
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudraşekerini özleşene kadar elinizle yoğurun. Üzerine un ve kakaoyu ekleyin. Hazırladığınız hamuru unlu zeminde açın. Çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesin. Her parçanın üzerine birer fındık yerleştirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
250 gr. tereyağı
7 çorba kaşığı pudraşekeri
2.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı tepeleme kakao
Yarım su bardağı fındık