Patlıcanları közleyip soyun. Unu yağda kavurun. Patlıcanları ezip içine atın. 5 dakika kavurup, süt ve rendelenmiş kaşarı ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz ve sarımsağı ekleyin ve servis tabağına alın. Kıyma, su, tuz ve baharatları iyice yoğurun. Harçtan parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada yağsız olarak arkalı önlü kızartıp patlıcanların üzerine koyarak servis yapın.
MALZEMELER
2 adet bostan patlıcanı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı süt
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz
Köftesi için:
750 gr. yağlı kıyma
Yarım su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
***
Havuç kızartması
Havuçları yıkayın ve yumuşayana kadar haşlayın. Sudan çıkarıp soğuk suya atın. Daha sonra dilimleyin. Unu bir kaba alıp üzerine su ekleyerek akıcı bir hamur hazırlayın. Üzerine tuz ve salçayı ekleyin. Havuçları karışıma bulayıp kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
1/2 kg. havuç
1 çay bardağı un
1/2 çay kaşığı domates salçası
1/2 kg. yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz