Patlıcanları ocak ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup, iyice ezin. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra ezin. Soğan ve peyniri ayrı ayrı rendeleyin. Maydanozu incecik kıyın. Hazırladığınız malzemeleri geniş bir kaba alın. Üzerine yumurta, tuz ve karabiber koyup yoğurun. Elinizi suyla ıslatıp, dilediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Ekmek dilimlerini fırında kızartıp, robotta çekin. Köfteleri ekmeğe bulayarak kızartın.
MALZEMELER
2 adet patlıcan
3 adet patates
1 adet büyük boy soğan
50 gr. kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
3 dilim bayat ekmek
Tuz
Karabiber
* * *
Fırında kabuklu patates
Patateslerin kabuklarını soymadan iyice fırçalayıp yıkayın. Sonra elma dilimleri gibi doğrayın. Biberleri iri küp doğrayın. Doğranmış patates ve biberleri bir kaba aktarın. Üzerine zeytinyağını, baharatları ve tuzu katıp, harmanlayın. Yağlanmış bir tepsiye aktarıp, 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 kg. taze patates
3-4 adet sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1'er tatlı kaşığı kırmızı pulbiber, kekik, nane ve tuz
* * *
Kremalı tel kadayıf
Süt, tozşeker, irmik ve margarini sürekli karıştırarak pişirin. Şerbet için su ve tozşekeri kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin. Bir-iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfı erimiş margarinle harmanlayın. Yarısını bir fırın tepsisine döşeyin. Ilınmış kremayı üzerine döküp, kalan kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.
MALZEMELER
1 kg. tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
Kreması için:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tozşeker
8 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu