Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını uzun ince bir şekilde açın. Beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu, baharatları ve yumurta akını karıştırıp hamurun üzerine yerleştirin, kıvırarak sarın. Üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürün, susam serpin. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
400 gr. milföy hamuru
2 çorba kaşığı susam
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
300 gr. beyaz peynir
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1'er çay kaşığı nane, kekik
ISPANAK BORANİ
Ispanakları yıkayıp elinizle iri parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye koyun, üzerine doğradığınız ıspanakları ekleyerek, suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Ispanağı servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp karıştırın. Pul biberi yağda yakıp üzerine gezdirin.
MALZEMELER
500 gr. ıspanak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, pul biber
SADE POĞAÇA
Mayayı ve ılık suyu bir kapta karıştırın. Beş dakika kadar bekletip üzerine yumurta, tereyağı, çiğ krema ve unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Tuz ve tereyağını da ekleyip yumuşak bir hamur yapıp 30 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle top haline getirin. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürün, susam ve çörek otu serpin. Fırında pişirin.
MALZEMELER
20 gr. yaş maya
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz