Yumurtaları çırpın. Unu ve baharatları ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta süt, yoğurt ve yağı çırpıp karışıma ekleyin. Kabartma tozunu ve karbonatı ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış ve unlanmış muffin kalıplarına boşaltın. 200 derecede 45 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine peyniri koyup servis yapın.
MALZEMELER
3 adet yumurta
2 su bardağı un
200 gr. labne peyniri
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı karbonat
1/2 demet dereotu
6 adet ceviz
Tuz, kekik, karabiber, kırmızı biber
YOĞURTLU KEBAP
Patatesleri çok ince, bonfileleri parmak şeklinde doğrayın. Patatesleri yağda kızartın. Etleri yağsız tavada 10 dakika kızartın. Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt, közlenmiş domates ve kırmızı biberi ekleyin. Üzerine etleri koyun.
MALZEMELER
3 adet patates
400 gr. bonfile et
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 adet közlenmiş domates
2 adet közlenmiş kırmızı biber
SOSİSLİ KANEPE
Rendelenmiş beyaz peynir, doğranmış sosis ve salamı karıştırın. Oda sıcaklığında yumuşamış milföy hamurlarının yarısını yağlanmış tepsiye dizin, üzerine peynirli harcı paylaştırın. Kalan hamurların ortasını dikdörtgen bir kalıpla açın, diğer hamurların üzerine kapatın. Hamurun kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp 180 derecedeki fırında pişirin. Çıkarıp servis yapın.
MALZEMELER
12 adet milföy hamuru
125 gr. beyaz peynir
1 kase sosis
50 gr. salam
1 adet domates
2 adet biber
1 adet yumurta