Kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Küp doğranmış kabak, dörde bölünmüş soğan ve halka kesilmiş kırmızı biberi sıvı yağda hafifçe soteleyin. Biber salçasını su ile bir-iki dakika pişirin. Dilimlenmiş pidelerin üzerine salçalı sosu gezdirin. Üzerine sebzeli harcı ve köfteleri koyun.
MALZEMELER
4 adet tırnak pide
400 gr. köftelik kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 adet soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sebze harcı için:
2 adet küçük boy kabak
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Sos için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
Fesleğenli bulgur
Tereyağını eritip üzerine zeytinyağını ekleyin. Salça ve bulguru tencereye alıp 2 dakika kavurun. Kıyılmış fesleğen ve tuz ilave edin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su koyup harlı ateşte 10 dakika pişirin. Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirdikten sonra demlenmeye bırakın. Üzerine yağda sote edilmiş kuşkonmazları dizin.
MALZEMELER
2 su bardağı domatesli bulgur
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 dal fesleğen
Üzeri için:
1 kavanoz beyaz kuşkonmaz konservesi
1 çorba kaşığı zeytinyağı