Pırasaların beyaz kısımlarını bir karış uzunluğunda doğrayın. Her parçayı ortasından yarın. Tuzlu suda haşlayıp soğuk suya atın. Soğan ve fıstığı zeytinyağında kavurun. Üzerine pirinci ekleyip beş dakika kavurun. Diğer malzemeleri ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekene dek pişirin. Pırasaları katlarına ayırın. Uç kısımlarına iç harçtan koyup muska böreği yapar gibi sarın. Tencereye dizip üzerine düz bir tabak kapatın. Bir su bardağı sıcak su ekleyip pişirin
MALZEMELER
750 gr. kalın pırasa
4 adet orta boy soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet limonun suyu
1 adet kesme şeker
Tuz
Pul biber
Karabiber
***
Meyveli tartölet
Hamuru için yağ, un, pudra şekeri ve yumurta akını yoğurup tartölet kaplarına yerleştirin ve 180 derecede 20 dakika pişirin. Üzeri için toz krem şanti ve sütü iyice çırpın. Soğuyan tartöletin içine krem şantiyi koyup üzerini frambuaz ve pudra şekeri ile süsleyin.
MALZEMELER
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
Üzeri için:
2 paket krem şanti
1 su bardağı frambuaz
1 paket pudra şekeri
1 bardak süt