Temizlenmiş pırasaları verev kesin. Eti, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine tereyağı ve kıyılmış soğanı koyup soğanın rengi dönene kadar kavurun. Etli harcı tencerenin ortasına toplayın. Pırasaları etrafına dizin. Üzerine sıcak et suyu, koruk ekşisi, tuz ve pul biber ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
1 kg. pırasa
1/2 kg. kuşbaşı et
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı koruk ekşisi
Tuz
Pul biber
Çikolatalı salep
Su ve salebi bir kaba alıp karıştırdıktan sonra ocağa koyun. Başka bir kapta süt ve nişastayı karıştırıp ocağa koyun. Her iki karışımı da orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Beşer dakika kaynattıktan sonra iki karışımı birbirine ekleyin. Üzerine toz şeker ve kırılmış çikolatayı da ilave edin. Beş dakika daha pişirip ocaktan alın.
MALZEMELER
2 su bardağı su
4 tatlı kaşığı toz salep
2 su bardağı süt
4 tatlı kaşığı buğday nişastası
4 tatlı kaşığı toz şeker
40 gr. bitter çikolata
Mayalı kek
Yumurtaları şekerle birlikte mikserde çırpın ve bir tutam tuz serpin. Yağı ve ılık sütü ekleyin. Un ve mayayı karıştırarak ilave edip, karıştırın. Kayısıları küçük küçük doğradıktan sonra, damla çikolata ile birlikte karışıma dökün. Hamuru 30 dakika dinlendirdikten sonra yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine pudraşekeri serpin. Kayısı ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1.5 çay bardağı ılık süt
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
10 adet kuru kayısı
1 çay bardağı damla çikolata
Tuz