Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan çıkarın ve fazla suyunu sıkın. Pırasa, haşlanmış patates, kıyma, maydanoz, 1 adet yumurta, tuz ve karabiberi blendırdan geçirin. Elde ettiğiniz sebze harcından cevizden biraz büyük parçalar koparıp, köfteler hazırlayın. Kalan yumurtayı çırpın. Köfteleri yumurtaya bulayarak sıvıyağda kızatın.
1 kg. pırasa
Yeteri kadar su
3 adet orta boy haşlanmış patates
300 gr. kıyma
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
* * *
Tavuklu perde pilavı
Un, tereyağı, süt, yumurta ve tuzu, su ekleyerek yoğurun, 20 dakika bekletin. Tavuğu haşlayın, etlerini didin. Bademleri kavurun, üzerine pirinci koyup, 5 dakika kavurun. Tavuk etleri, tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyerek pilavı pişirin. Derin bir kabı iyice yağlayın. Bademleri tencerenin dibine yapıştırın. Hamuru yarım santim kalınlığında açın, kabın içine yerleştirin. Pilavı içine dökün. Hamurun kenarlarını toplayın. Fırında pişirin.
2 su bardağı pirinç
2 adet tavuk budu
150 gr. badem
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber Hamuru için:
2 su bardağı un
125 gr. tereyağı l1 kahve fincanı süt
2 adet yumurta
Su, tuz
* * *
Fındıklı tatlı
Şerbet için verilen malzemeleri kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Sarıları pudraşekeri ile çırpın. Aklara tozşeker ekleyip, çırpma teli ile çırpın. Akları ve sarıları birleştirin. Üzerine çikolata, un, ince çekilmiş fındık ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Üzerine soğuk şerbeti dökün.
15 adet yumurta
1/4 su bardağı pudraşekeri
1 su bardağı tozşeker
2 paket bitter çikolata
2 su bardağı un
250 gr. fındık
1 paket kabartma tozu Şerbeti:
6 su bardağı su
4 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu