Zeytinyağının yarısıyla doğranmış soğanları kavurun. Üzerine kıyılmış ıspanağı da ilave edip soteleyin. Ispanak suyunu çekince altını kapatıp peynir, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin. İki adet yufkayı, aralarına zeytinyağı sürerek üst üste koyun ve dörde bölün. Parçaların geniş tarafına harçtan koyun. Kenarlarını hafifçe toplayarak dikdörtgen olacak şekilde sarın. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1/2 kg. ıspanak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
200 gr. beyaz peynir
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
6 adet yufka
Gül tatlısı
Su ve toz şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Yumurta ve alabildiği kadar unu iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Daha sonra merdaneyle kalınca açın. Hamurdan parmak genişliğinde şeritler kesin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Kestiğiniz şeritleri bir çatalla ucundan tutup tavaya atın. Çevirerek ve içe doğru sararak kızartın. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atın. 10-15 dakika sonra çıkartıp servis yapın.
MALZEMELER
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Soya kıymalı yoğurtlu kebap
Soya kıymasını 10 dakika haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra suyunun tamamen gitmesi için yeniden süzün. Rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, un, tuz ve baharatlarla yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartın. Bir pideyi kuşbaşı iriliğinde kesip servis tabağına yayın. Köfteleri pidenin üzerine alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Kırmızı biberle karıştırdığınız sıvı yağı gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
1/2 paket soya kıyması
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
6 çorba kaşığı un
1'er tutam karabiber, kimyon, yenibahar, tuz
1 adet pide
5 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarmısak