Kızdırılmış sıvı yağda eti kızartın. Bu arada çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin. Et pişince tencereden alın. Tenceredeki yağa margarini ekleyin, içine iri doğranmış soğanı ve havucu, salçayı koyup bir dakika kavurduktan sonra unu azar azar ilave edin. Et suyunu da azar azar ekleyin. Eti tencereye koyun, maydanoz saplarını üzerine serpin. Yaklaşık bir saat ağır ateşte pişirin. Servis tabağına alıp pişirme suyunu süzerek etin üzerine dökün.
MALZEMELER
750 gr. kontrfile
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
5-6 su bardağı su veya et suyu
1 demet maydanoz sapı
Tuz
Karabiber
Ispanaklı krep
Küçük doğranmış ıspanak ve sarmısakları yağda kavurun, mantarları ilave edin. Mantarlar bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Sütü, yumurtaları, unu ve tuzu karıştırın. Kızdırılmış ve çok az yağ sürülmüş tavaya birer kepçe dökerek krepleri pişirin. İlk krepi yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine ıspanaklı harçtan koyup dilimlenmiş domates yerleştirin. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirip üzerine dil peyniri yerleştirin ve peynir eriyene kadar fırında pişirin.
MALZEMELER
1/2 kg. ıspanak
6-7 adet mantar
2 diş sarmısak
2 adet domates
Dil peyniri
Krep için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Lor peynirli salata
Bir su bardağı lor peynirini, iki adet rendelenmiş salatalığı, bir demet kıyılmış dereotunu, yarım limonun suyunu ve yeterince tuzu karıştırın. Çukur bir kaseye sıkıştırarak doldurun. Sonra kaseyi servis tabağına ters çevirerek, lor peynirli karışımı çıkarın. Üzerini kırmızıbiberle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı lor peyniri
2 adet salatalık
1 demet dereotu
1/2 limonun suyu
Tuz
Kırmızıbiber