Biftekleri tuzlayıp kızartın. Salamları sıvı yağda kızartın. Sarmısakları tereyağında çevirin, soğanları ekleyin. Soğanlar kavrulunca unu da ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Kıvamlı bir hal alınca ocaktan alın. Peyniri ekleyip karıştırın. Servis tabağına önce salamları yerleştirin. Üzerine jülyen doğradığınız biftekleri ve peynir sosunu ekleyin.
MALZEMELER
4 parça ince dövülmüş biftek
Tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber
150 gram dilimlenmiş salam Sosu için:
1/2 su bardağı doğranmış otlu peynir
1 diş kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
2 adet taze soğan
1 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Cipsli kereviz topları
Cipsi bir kaba ufalayın. Kerevizi soyup rendeleyin ve limon suyu ekleyin. Üzerine sarmısak, yoğurt, kıyılmış dereotu, rendelenmiş peynir ve ufalanmış ekmek içini katıp karıştırın. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve cipse bulayın.
MALZEMELER
2 paket patates cipsi
1 adet kereviz
1 adet limonun suyu
4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1/2 demet dereotu
100 gr. beyaz peynir
50 gr. gravyer peyniri
2 dilim bayat ekmek içi
Portakallı kırmızı lahana salatası
Lahanayı ince kıyın. Üzerine 1 adet portakalın suyu, tuz ve karabiber ilave edin. Bir kaşığın tersi ile bastırarak 5 dakika eze eze karıştırın. Bademleri kaynayan suda 2-3 dakika bekletip kabuklarını soyun ve kavurun. İkinci portakalı dilimleyin ve iç kabuklarını soyun. Lahanayı servis tabağına alın. Üzerine portakalları yerleştirip dövülmüş bademi serpin.Yoğurt, 1 adet portakalın suyu, karabiber, kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
1 adet orta boy kırmızı lahana
3 adet portakal
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı tatlı badem
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber