MALZEMELER
1/2 kg. iri mantar
1 adet limonun suyu
1 adet kabak
4 dal taze soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1/2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Mantarların sap kısımlarını çıkarın, limonlu suya koyun. Mantarın sap kısımlarını ve taze soğanın yeşil kısımlarını ince kıyın, rendelenip suyu sıkılmış kabakları, ufalanmış ekmek içini, kaşar peynirini ve zeytinyağını ilave edip karıştırın, mantarların içine doldurup fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
***
Frambuazlı pasta
MALZEMELER
4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 su bardağı krema
2 paket bitter çikolata
1 kase frambuaz
Yumurta ve şekeri mikserle beş dakika çırpın. Su, un, vanilya ve kabartma tozunu katıp karıştırın. Karışımı 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Kremayı ısıtın, çikolatayı katıp eriyene kadar ocakta tutun, cam kaseye alıp soğutun. Kek soğuduktan sonra üzerine kremanın yarısını sürüp frambuazları koyun ve rulo şeklinde sarın. Etrafını kremayla kaplayın.