Eti ince dövüp üzerine tuz ve karabiber serpin. Kabak ve havucu ince şeritler halinde kesip üç dakika haşlayın. Etin üzerine dilimlenmiş dil peynirini, haşlanmış sebzeleri ve taze soğanı dizin. Folyoya sarıp 15 dakika 190 derece fırında pişirin. Ufalanmış ekmek içi, ezilmiş sarımsak, yağ, kıyılmış maydanoz ve dereotunu baharatla karıştırın, folyodan çıkardığınız etin üzerine dökün. Tekrar fırına verip etlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
2 adet piliç
göğsü
2 adet
kabak
2 adet
havuç
150 gr.
dil peyniri
1/2 demet
taze soğan
2 dilim ekmek
içi
3 diş
sarımsak
3 çorsa kaşığı
zeytinyağı
Tuz,
karabiber
MISIRLI KUSKUS SALATASI
Salatalıkları yıkayıp kabuklarıyla dilim dilim doğrayın. Kuskusu haşlayıp rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağıyla karıştırın. Ezilmiş sarımsak, kıyılmış dereotu, hardal ve mısırı karıştırın. Bir kapta tüm malzemeyi harmanlayarak servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı
kuskus
4 diş
sarımsak
4 adet
salatalık
1 adet
kırmızı biber
2 çorba kaşığı
hardal
100
gr. haşlanmış
tane mısır
1
demet dereotu
1 çorba kaşığı
tereyağı
100
gr. kaşar peynir
rendesi
ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ
Süt ve pudra şekerini karıştırın, vanilyayı ekleyerek iyice çırpın. Mısır ununu, iki çorba kaşığı sütte eritip karışıma ekleyin. Kaynatmadan kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kup ya da puding kalıplarına paylaştırın. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebinin üzerine çikolata sosu döküp fındık serperek servis yapın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı
süt
2 çorba
kaşığı süt
2
çorba kaşığı pudra
şekeri
1/2 paket
vanilya
1 çay
kaşığı mısır unu
Üzerine:
Hazır
çikolata sosu