Mantarları yıkayıp zarlarını soyun. Saplarını çıkarın ve kararmaması için limonlu suya koyun. Ezilmiş beyaz peynir, küp şeklinde doğranıp közlenmiş biber, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. Mantarları kuruladıktan sonra, içlerine birer çay kaşığı tereyağı koyun, iç harcı paylaştırın ve fırın tepsisine özenle dizin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 15 dakika boyunca pişirin.
MALZEMELER
10 adet büyük boy kültür mantarı
1/2 limonun suyu
Yeteri kadar su
100 gr. beyaz peynir
2 adet kırmızı biber
8-10 dal maydanoz
50 gr. tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
***
Pırasalı börek
Yemeklik doğranmış soğan ve halka kesilmiş pırasayı tereyağında kavurun. Üzerine salçayı ekleyin. Birkaç dakika pişirip ezilmiş peynir, tuz ve karabiber ilave edin, karıştırıp ocaktan alın. Zeytinyağı ve suyu karıştırın. Yufkaları; aralarına zeytinyağlı karışımdan sürerek üst üste koyun, sekiz parçaya kesin. Geniş kenarlarına pırasalı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi sarın ve tepsiye dizin. Yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırıp böreklerin üzerine sürün. Susam serpin. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet pırasanın beyaz kısımları
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yufka
1/2 çay bardağı su
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Tuz
Karabiber Üzerine:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı susam
***
Cevizli minik ikramlar
Yumurta, yumuşak margarin, zeytinyağı ve pudra şekerini karıştırın. Un, kabartma tozu ve ceviz içini katıp karıştırın. Hamurdan minik kurabiyeler hazırlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri ve kakao serperek servis edin.
MALZEMELER
1 adet yumurta
125 gr. margarin
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı pudra şekeri
3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı kıyılmış ceviz