Havuç, pırasa ve kerevizi kuşbaşı doğrayın. Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırıp kızartın. Aynı tavaya, doğradığınız sebzeleri, kıyılmış maydanoz, biberiye, nane, tuz, karabiber ve kimyonu koyup 10 dakika sote edin. Eti yeniden tavaya alın. Üzerine et suyunu ekleyip iki saat pişirin. Eti tavadan alın. Tavada kalan malzemeyi tel süzgeçten geçirin. Soğanları piyazlık doğrayıp bol yağda karamelize olacak şekilde kızartın. Eti, üzerine sos gezdirerek kızarmış soğanla servis yapın.
MALZEMELER
9 adet orta boy soğan
6 parça bonfile
1'er adet havuç, pırasa ve kereviz
1/2 demet maydanoz
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er tatlı kaşığı kıyılmış biberiye ve nane
3.5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Brokoli soslu spagetti
Brokolileri tel süzgeç içine koyun ve kaynayan tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. Süzgeçle beraber sudan çıkarın ve renginin bozulmaması için soğuk suya koyun. Brokoliyi pişirdiğiniz suya makarnaları atıp 10 dakika pişirin. Bir kapta yoğurdu, dövülmüş sarımsakları, ince doğranmış brokoliyi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Spagettiyi servis tabağına aktarıp üzerine yoğurtlu brokoliyi dökün.
MALZEMELER
1/2 kg. brokoli
1 çay kaşığı tuz
1 paket spagetti makarna
200 gr. yoğurt
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
İncirli kek
Ilık süt, maya, pudra şekeri, bir yumurta, bir su bardağı unu karıştırın. 15 dakika dinlendirip kalan unla yoğurun. Üzerini örtüp 40 dakika dinlendirin. Küçük doğranmış incir, kuru üzüm, ceviz, toz şeker ve tarçını harmanlayın. Hamuru yarım santim kalınlığında açın. Üzerine tereyağı sürüp incirli karışımı yayın. Rulo yapıp dilimleyin. Aralık bırakmadan fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
MALZEMELER
6 adet incir
1 kahve fincanı süt
2 tatlı kaşığı toz kuru maya
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı toz şeker
Bir tutam toz tarçın