Sosisleri küçük küçük doğrayıp az yağda soteleyin. Küçük doğranmış sivri biber ve domatesi de ekleyin. Tuzunu ayarladıktan sonra ateşten alın. Yufkalardan kareler kesin. Beş adet kareyi üst üste yerleştirin. Bu kareleri küçük fırın kabına çiçek şeklinde yerleştirin. Köşelerin üst üste gelmemesine dikkat edin. Fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hazırladığınız sosisli malzemeyi yufkaların içine paylaştırın.
MALZEMELER
2 adet yufka
2 adet sosis
1 adet sivri biber
1 adet domates
Sıvı yağ
Tuz
Zeytinyağlı kabak
Kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra irice doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye kabaklarla beraber koyun. Üzerine zeytinyağı, doğranmış domates, kıyılmış sarımsak, dereotu ve pilavlık bulgur ekleyip kendi suyu ile pişmeye bırakın. Yoğurtla servis yapın.
4 adet kabak
7 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
4 çorba kaşığı bulgur
2 adet domates
4 diş sarımsak
Tuz
Kırmızıbiber
Vişneli etimek tatlısı
Pirinç unu, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencerede karıştırın. Üzerine su ve sütü ekleyin, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Vişne reçelini suyla sulandırıp tencerede bir taşım kaynatın. Etimekleri tepsiye dizin, üzerine reçelli sudan gezdirin. Üzerine bir kat muhallebi dökün. Malzeme bitene kadar bir kat etimek, reçelli su, bir kat muhallebi şeklinde tepsiye dizin.
MALZEMELER
1 paket tuzsuz etimek
200 gr. vişne reçeli
1 su bardağı su Muhallebisi için:
4 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 su bardağı su