Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın. Domates ve biberleri dilimleyin. Şişlere sırasıyla tavuk, biber, domates olmak üzere malzemeleri dizin. Zeytinyağına dövülmüş sarımsakları, baharatları ve tuzu ekleyin. Şişleri bu sosun içinde birkaç dakika bekletin. Teflon tavada çevirerek kızartın.
MALZEMELER
2-3 adet tavuk göğsü
3 adet biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber ve kekik
Tu
Bisküvi toplu çikolata sarma
Çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin, yağlı kağıt üzerine dört santimetre eninde ve 10 santimetre boyunda olacak şekilde sürün. Dört adet beyaz, dört adet siyah çikolata şeridi hazırlayın. Soğuk bir yerde beş dakika bekletin. Bisküvileri toz haline getirip bir kaba alın. Üzerine ezilmiş muz, tereyağı, süt, toz şeker ve kakao ilave edip iyice karıştırın. Harçtan, cevizden biraz büyük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayarak küçük toplar yapın. Üstlerine bastırıp hafifçe yassılaştırın. Çikolatalı şeritleri oda sıcaklığında bir dakika bekletip bisküvili topların etrafına sarın. Soğutarak servis yapın.
MALZEMELER
80 gr. beyaz çikolata
1 paket pötibör bisküvi
1 adet muz
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
5 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
Portakallı siyah pilav
Siyah pirinci kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bir saat bekletip süzün, sonra tereyağında kavurun. Üzerine portakal suyu ve dört su bardağı su ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. 15 dakika dinlendirdikten sonra nohut, fındık, portakal kabuğu, tuz ve karabiber ekleyin. Malzemeyi karıştırıp servis yapın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı siyah pirinç
Yeteri kadar su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kavrulmuş fındık
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Tuz, karabiber