Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün. Sarımsağı, sivri biberi ve küp küp doğranmış sucuğu tereyağında kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi, suyu, kekiği ve tuzu ilave edip iki-üç dakika pişirin. Makarnayı servis tabağına alın ve üzerine sucuklu sosu gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
200 gr. sucuk
1 paket makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş kıyılmış sarımsak
2 adet kıyılmış sivri biber
2 adet domates
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Kırmızı biber turşusu
Su, sıvı yağ, sirke, şeker ve tuzu kaynatın. Tohumları ayıklanmış biberleri bir-iki taşım kaynatıp süzün. İri kıyılmış maydanoz, ezilmiş aspirin ve bıçakla çizilmiş sarımsakları karıştırın. Biberler soğuyunca kavanoza yerleştirip aralarına maydanozlu karışımı koyun. Biberleri haşladığınız suyu da kavanoza döküp kapağını kapatın. Serin ve loş bir yerde 15 gün bekletin.
MALZEMELER
1 kg. kırmızı biber
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı sirke
2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 demet maydanoz
3 baş sarımsak
1 adet aspirin
1 çorba kaşığı tuz
İncirli puding tatlısı
Pudingi üzerindeki tarife göre pişirin. Kabukları soyulup doğranmış altı adet inciri ekleyin. Labne peynirinin yarısı, yumurta, toz şeker, vanilya, süt ve sıvı yağı karıştırın. Unu, kabartma tozu ve tuz ile harmanlayıp karışıma ilave edin. Hamuru unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine kalan labne peyniriyle karıştırılmış pudingi sürüp rulo yapın. Dilimleyip tepsiye dizin. Kalan incirleri dilimleyip hamurların üzerlerine yerleştirin. 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Su, mısır nişastası ve toz şekeri kaynatıp tatlıların üzerine gezdirin.
MALZEMELER
12 adet büyük boy taze incir
1 paket vanilyalı puding
1 paket labne peyniri
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz Üzeri için:
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı toz şeker