MALZEMELER
1 çorba kaşığı
Teremyağ
200 gr sucuk
1 paket makarna
Yeteri kadar su
2 diş kıyılmış sarımsak
2 adet kıyılmış sivri biber
2 adet domates
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Makarnayı tuzlu suda haşladıktan sonra süzün. Teremyağ'ı bir tavada eritip sarımsak, sivri biber ve küp küp doğranmış sucuğu 3-4 dakika kavurun. Üzerine kabukları soyulup, rendelenmiş domatesi, suyu, kekiği ve tuzu ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sucuklu sosu gezdirdikten sonra servis yapın.
***
Üzümlü kurabiye
MALZEMELER
3 çorba kaşığı
Teremyağ
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yoğurt ve oda sıcaklığındaki Teremyağ'ı elinizle iyice birbirine yedirin. Üzerine yumurtaları ve toz şekeri ekleyip yoğurmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir yerde harmanlayıp hamura ilave edin ve hamur özleşene kadar yoğurun. Yıkayıp kuruttuğunuz kuru üzümleri de hamura ekleyip yoğurun. Bu hamurdan parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın ve tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında, 20 dakika, üzeri kızarana dek pişirin.