Küçük doğranmış etleri yağda kavurun. Kimyon, kırmızı biber, un ekleyip sütü koyun. Kaşar peynirinin yarısını koyup pişirin. Ocaktan alıp küçük fırın kaplarına doldurun. Üzerine artan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet tavuk göğsü
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ispanaklı ekmekler
Rendelenmiş soğanı yağda kavurun, doğranmış ıspanağı ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip robotta püre haline getirin. Tost ekmeklerini sütle ıslatın, yağlanmış küçük fırın kaplarına yerleştirip ıspanağı üzerine yayın. Yumurtaları çırpıp lor, kaşar peyniri ve karabiberle karıştırın, ıspanakların üzerine yayın. En üste hamburger peynirlerini koyun. 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
750 gr. ıspanak
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
200 gr. lor peyniri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
8 dilim hamburger peyniri
Tuz
Karabiber
Artılı kurabiye
Yumurta, pudra şekeri, un ve küp halinde doğranmış margarini özleşene kadar yoğurup 1 saat bekletin. Ceviz iriliğinde kopardığınız hamur parçalarını küçük fırın kaplarına yayın. İç malzemesi için fındık, yumurta, süt ve şekeri karıştırın. Hamurların üzerine karışımdan 2 çorba kaşığı koyun. En üste hamurdan yaptığınız ince şeritleri artı şeklinde yerleştirin. Isıtılmış yüksek dereceli fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 adet yumurta
1/4 su bardağı pudra şekeri
2.5 su bardağı un
200 gr. margarin
İç malzemesi:
6 su bardağı dövülmüş fındık
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı süt
1.5 su bardağı şeker