MALZEMELER
1 su bardağı nohut
1 adet defne yaprağı
1 su bardağı buğday
1 adet kırmızı soğan
3 dal taze soğan
1/2 demet dereotu ve nane
6 adet kiraz domates
Tuz
Sos için:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet limon
1 çay bardağı tahin
Akşamdan ıslattığınız nohutu iki su bardağı soğuk su, defne yaprağı ve bir dal dereotuyla 40 dakika haşlayın. Akşamdan ıslatılmış buğdayı 30 dakika haşlayın. Derin bir kapta nohut, buğday, kıyılmış taze soğan, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, dereotu ve naneyi harmanlayın. Tuzunu ayarlayıp tabağa alın ve kiraz domatesle süsleyin. Sos için zeytinyağı, nar ekşisi, tahin ve limonu iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yulaflı kurabiye
MALZEMELER
120 gr. tereyağı
2 su bardağı yulaf ezmesi
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 adet yumurta
1.5 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Eritilmiş tereyağıyla yulafı karıştırın ve soğumaya bırakın. Başka bir kabın içinde yumurta ve şekeri çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Hepsini yulaflı karışıma ilave edip karıştırın. Yağlanmış tepsiye kaşıkla karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecedelik fırında 15 dakika pişirin.