Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuk döner

Derin bir kabın içinde yoğurt, zeytinyağı ve salçayı, tuz ve karabiberle birlikte karıştırın. Bu karışımın içine tavuk etlerini koyup, terbiye edin. Ayrı bir kapta ise kıymayı soğan, karabiber ve tuzla karıştırın. Sonra bir folyo kağıdının üzerinde bir tavuk eti, bir kıyma harcı olmak üzere kat kat döşeyin. Folyo ile her tarafını kapatıp, dondurucuda 2-3 saat bekletin. Donduktan sonra dilim dilim kesip, yağsız tavada kızartın.

MALZEMELER
*
4 parça tavuk göğsü eti
* 2 çorba kaşığı kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 1 çorba kaşığı maydanoz
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* Kırmızıbiber
* Kekik
* Kimyon
* Karabiber
* Tuz

Mini pastacıklar
Tereyağını eritin ve ılınınca içine tozşekeri ilave edip, çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyip, üzerine ilave edin. Süt ve çikolatayı da karışıma ekleyin. Küçük muffin kalıplarını yağlayıp, unlayın. İçlerine harçtan dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Sos için, marmelat ve sütü karıştırın. Kekleri kalıptan çıkarıp, sıcakken bu karışıma batırın. Rendelenmiş çikolataya bulayıp, servis yapın.

MALZEMELER
*
4 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı tozşeker
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket (80 gr.) bitter çikolata
* 4 çorba kaşığı süt
Sosu için:
* 3 çorba kaşığı kayısı marmeladı
* 3 çorba kaşığı süt
* Yarım paket rendelenmiş çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA