Beş enginarı limonlu suda haşlayın. Enginarları ve kırmızı biberi küp küp doğrayın. Tavuk etini yağda kavurun. Üzerine enginar, soğan, mantar, kırmızı biber ve sarımsak ekleyin. Baharatları katıp sebzeler yumuşayana kadar soteleyin. Kiraz domatesleri ekleyip birkaç dakika sonra ocaktan alın. Enginarların üzerine karışımı koyup servis yapın.
MALZEMELER
5 adet enginar
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet doğranmış tavuk göğsü
10'ar tane mantar ve arpacık soğan
1/2 kırmızı biber
3 diş sarımsak
6 adet kiraz domates
Karabiber
Pul biber
***
Kıtır patates
Patatesleri halka halka doğrayın. Peyniri rendeleyip tuz ve karabiberle karıştırın. Nişasta ve kremayı karıştırın. Fırın kabına, patatesli ve peynirli karışım, kremalı karışım olacak şekilde kat kat döşeyip fırında 45 dakika pişirin. Robotta çekilmiş mısır gevreklerini üzerine dökün. 20 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
4 adet patates
125 gr. cheddar peyniri
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1.5 su bardağı krema
1.5 su bardağı mısır gevreği
Tuz
Karabiber