MALZEMELER
400 gr. ıspanak yaprağı
200 gr. tavuk göğüs eti
100 gr. dil peyniri
2 adet haşlanmış havuç
2 adet limon
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
Tavuk etini haşlayıp didikleyin. Ispanak yapraklarını bol suda yıkayıp süzdüğünüz ıspanağı irice doğrayıp, yarısını servis kabına koyun. Rendelenmiş havuç ve tavuğu dövülmüş sarımsak ve yoğurtla karıştırıp ıspanakların üzerine koyun. Kalan ıspanak yapraklarını da ekleyip harmanlayın. Zeytinyağı ve limonu karıştırıp salatanın üzerine dökün.
Mantarlı pilav
MALZEMELER
200 gr. mantar
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Tencereye yağları koyun. Rendelenmiş soğan ve doğranmış mantarı kavurun. Üzerine pirinci ekleyip, biraz daha kavurup sıcak su ve tuzu ekleyin. Kapağı kapatıp 20 dakika pişirin.