Büyük bir tavanın içine irice doğranmış tavuk etlerini ve sıvı yağı koyup beş dakika kavurun. Üzerine yine iri doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyip karıştırmaya devam edin. İri parçalara bölünmüş soğan ve sarımsakları tavaya ekleyin. Son olarak beş dakika kadar kavurup üzerine soya sosunu ve şekeri ekleyip ocaktan alın.
MALZEMELER
400 gr. tavuk kuşbaşı
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
6 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı şeker
***
Peynirli börek
Peyniri ezin ve üzerine kıyılmış maydanozu, rendelenmiş soğanı ilave edin. Acı biberi, kekiği ve yumurta akını da içine koyup karıştırın. Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarının içine karışımı paylaştırın, üçgen şeklinde kapatıp kenarlarını çatalla bastırın. Yumurta sarısını suyla açın ve hamurların üzerine sürün. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
150 gr. beyaz peynir 1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta