Kıyılmış soğan, kıyma, suda bekletilip sıkılmış ekmek, yumurta, sarmısak, karabiber, pul biber ve tuzu yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve kase şeklinde köfteler hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Haşlanıp ezilmiş patates, sıcak süt, tereyağı ve tuzu püre haline getirin. Ilındıktan sonra yumurtayla karıştırın. Köfteleri fırından alıp ortalarına püreden koyun.
MALZEMELER
500 gr. tavuk kıyması
1 adet soğan l 4 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber Üzeri için:
4 adet patates l l 1.5 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta, tuz
Elma tatlısı
Elmaların kabuklarını soyup çekirdek kısımlarını çıkarın. Limon suyu, tarçın ve suyu tencereye alın. Elmaları da tencereye koyun. Beş dakika kaynatın. Üzerine toz şekeri koyun. 10 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyin. Krem şanti ve dövülmüş fıstıkla servis yapın.
MALZEMELER
3 adet elma
1/2 limon suyu
1 çay bardağı su
1 adet çubuk tarçın Süslemek için:
Krem şanti
2 çorba kaşığı dövülmüş şamfıstığı
Çikolatalı pasta
Bisküvileri kırıp ceviz, tereyağı, kakao, süt ve vanilyayla macun kıvamı alana dek karıştırın. Suyla ıslatılmış ve yağlanmış derin bir kaba bisküvili malzemeyi dökün. Buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Dolaptan çıkarıp servis tabağına ters çevirin. Üzerine kakao serpip krem şantiyle süsleyin.
MALZEMELER
1,5 paket pötibör bisküvi
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Süslemek için kakao ve krem şanti