Hamur için verilen malzemeleri yoğurun ve unlanmış tezgahta açın, tart kalıplarına sığacak ebatta parçalar kesin. Yağlanmış tart kalıplarına hamurları bastırarak yerleştirin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Tavuk etini az yağda kavurun, kıyılmış ıspanak ve taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyip tart kalıplarının içine paylaştırın. Üzerine sütü döküp 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı
tereyağı
1 adet
yumurta
1 çay kaşığı tuz
İÇİ İÇİN:
300 gr. tavuk eti
4 adet taze soğan
100 gr. peynir
300 gr. ıspanak
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber
PEYNİRLİ BİBER
Beyaz peyniri çatalla ezin. İçine kıyılmış dereotu ve maydanozu katın. Sıvı yağ, kekik, tuz, karabiber ve pul biberle karıştırın. En son dövülmüş ceviz katıp karıştırın. Çarliston biberlerin saplarını kesip çekirdek kısımlarını çıkarın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. İster soğuk, isterseniz fırında 10-15 dakika pişirerek sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
250 gr. beyaz
peynir
1/2
demet dereotu
ve maydanoz
1 çorba kaşığı
sıvı yağ
1 çay bardağı
ceviz
10-12
adet çarliston
biber
Kekik,
tuz, karabiber,
pul biber
ÜZÜMLÜ DEREOTLU PİLAV
Pirinci ve dolma fıstığını tereyağında kavurun. Küp doğranmış soğanları, kuş üzümünü, baharatları da ekleyip karıştırın. Üzerine suyunu ekleyip 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Pilav demlenirken üzerine kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın. Pilavın sıcaklığıyla 10 dakika daha demlendirip servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı
pirinç
3 çorba
kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı
dolma fıstığı
4 çorba kaşığı
zeytinyağı
1 adet soğan
1 demet
dereotu
1
çorba kaşığı kuş
üzümü
3.5 su bardağı
sıcak su
Tuz,
karabiber, tarçın,
yenibahar