5 adet enginar
1 adet limon suyu
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet tavuk göğsü
10'ar adet mantar ve arpacık soğan
Yarım kırmızı biber
3 diş kıyılmış sarımsak
5-6 adet kiraz domates
Tuz
Karabiber, pulbiber
4 adet enginarı limon suyu eklenmiş suda yumuşayana kadar haşlayın. Kalan enginar ve kırmızı biberi küp doğrayın. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini yağda kavurun. Üzerine küp doğranmış enginar, arpacık soğan, dörde bölünmüş mantar, kırmızı biber ve sarımsak ekleyin. Baharatları katıp, sebzeler yumuşayana kadar soteleyin. Kiraz domatesleri ekleyip, bir kaç dakika sonra ocaktan alın. Haşlanmış enginarların üzerine karışımı koyarak servis yapın.
Bakla soslu makarna
400 gr. bakla
1 paket fettuccine
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
Yarım su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Zeytinyağını bir tavaya alıp, ince kıydığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ayıkladığınız bakla ve tavuk suyunu üzerine ilave edin. 20 dakika pişirip, tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Diğer taraftan geniş bir kapta tuzlu su kaynatıp makarnayı haşlayın. Süzdükten sonra baklalı karışıma ilave edin. 1-2 dakika karıştırarak pişirin ve servis tabağına alın. Parmesan peyniri serperek servis yapın.
Portakallı kurabiye
3 çay bardağı irmik
3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
4 çorba kaşığı pudraşekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
5 çay bardağı un
2 adet yumurta Üzeri için:
2 adet portakalın suyu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Bir kapta yumurta hariç tüm malzemeyi yoğurun. En son yumurtaları katıp, tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Portakal suyu ve pudraşekerini karıştırın. Sıcak kurabiyelerin üzerine bu karışımı dökün ve üzerini örterek soğumaya bırakın.