MALZEMELER
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
100 gr. sucuk
50 gr. pastırma
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Un, tuz ve sıvı yağı; ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar su ilave edip yoğurun. Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi sıvı yağ ile yağlayın. Hamuru elinizle açarak tencerenin içine yayın. Üzerine halka halka doğranmış sucuk, iri parçalara ayrılmış pastırma, dilimlenmiş domates ve kıyılmış biber yerleştirin. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın üzerine oturtun. Kısık ateşte hamurun altı kızarana kadar pişirin.
Kabak çorbası
MALZEMELER
1 adet patates
1 adet kabak
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
5 su bardağı su
Patatesin kabuklarını soyup irice doğrayın. Kabağı da yıkayıp irice doğrayın. Tencerenin içine kabak ve patatesi koyup üzerine suyu ezilmiş sarımsağı ve irice doğranmış dereotunu koyup kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynatıp, blender'dan geçirip içine tuz ve karabiber koyun. Küp küp doğranmış ekmeklerle sunun.