Et suyu ve su karışımında kabukları soyulmuş kereviz, havuç, soğan ve patatesi haşlayın. Haşlanmış sebzeleri blenderden geçirin ve tencereye alın. İçine şehriyeyi atıp, kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta yumurta sarısı, süt, limon suyu ve tuzu çırparak hazırladığınız terbiyeyi karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir iki taşım kaynatın.
MALZEMELER
2 su bardağı et suyu
1'er adet patates, havuç, kereviz, soğan
1 su bardağı tel şehriye Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 adet limonun suyu
Tuz
* * *
Sebzeli bonfile
Bonfileyi şerit halinde kesin. Halka şeklinde doğranmış soğanla birlikte tereyağında kızartın. Daha sonra, halka şeklinde doğranmış kabakları, irice doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ilave edin. 5-6 dakika daha karıştırarak, kavurun. Piştikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
MALZEMELER
200 gr. dana bonfile
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı margarin
2 adet kabak
2 adet domates
2 çorba kaşığı maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik
* * *
Dondurmalı browni
Yumurta ve tozşekeri bir kapta iyice çırpın. Üzerine süt, kıyılmış ceviz, margarin, kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip, karıştırın. Malzemeyi yağlanmış fırın tepsisine döküp, üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkan keki soğutup, üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı döküp, donunca kare şeklinde kesin. Dondurma toplarıyla servis yapın.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1.5 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz
3 su bardağı un
100 gr. margarin
1 paket kabartma tozu
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao