Turşuyu irice doğrayıp yıkayın ve süzün. Eti tereyağında suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Doğranmış soğan, jülyen doğranmış havuç ve kırmızı biberi, salçayı ekleyin. Bir-iki dakika kavurup turşuyu ekleyin. Çentilmiş sarımsak, pul biber ve şekeri ilave edin. Ağır ateşte 40 dakika pişirdikten sonra bulguru ekleyin. Etler ve lahanalar iyice pişene kadar 10-15 dakika daha ocakta tuttuktan sonra servis edin.
MALZEMELER
1 kg. lahana turşusu
1/2 kg. iri doğranmış kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
1 adet kırmızı salçalık biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1/2 kesmeşeker
1-2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı kalın bulgur
2 çay kaşığı pul biber
***
Elmalı pay
Unu geniş bir kaba alıp üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Yoğurup yuvarlak bir kalıbın ortasına koyun. Elinizle bastırarak kalıbın içine kenarlarını kaplayacak şekilde döşeyin. Elmaları ince ince dilimleyip bir kaba alın. Üzerine toz şeker, un ve tarçın serpip hamurun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı kakao
200 gr. tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
İçi için:
1 çay kaşığı tarçın
5 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
3 adet yeşil elma