Etleri, tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş soğan ve salçayı ekleyip beş dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve üç su bardağı kadar sıcak suyu koyup tencerenin kapağını kapatın ve beş dakika pişirin. Su kaynayınca üzümleri ve bulguru ekleyin. Kısık ateşte, hiç karıştırmadan 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
500 gr. dana
kuşbaşı
2.5 su bardağı
bulgur
2 adet domates
1 çay bardağı
kuru üzüm
1 adet soğan
1 çorba kaşığı
salça
3 çorba
kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
PIRASALI MAKARNA
Makarnayı haşlayıp süzün. Üzerine zeytinyağını ve kıyılmış fesleğeni ekleyip harmanlayın. Tencereye zeytinyağını alın, kıyılmış pırasa ve kurutulmuş domatesi sebzeler yumuşayana kadar soteleyin ve makarnayla karıştırın. En son kıyılmış dereotunu ekleyip servis yapın.
MALZEMELER
1/2 paket
makarna
200 gr. pırasa
10 yaprak
fesleğen
5 adet
kurutulmuş
domates
1/2 demet
dereotu
5 çorba kaşığı
zeytinyağı
AYVALI TURTA
Kabukları soyulup dilimlenmiş ayvaları, su ve karanfili ekleyip 20 dakika pişirin. Suyunu çekince toz şekeri koyup iki dakika daha pişirin. Un, tereyağı ve tuzu elinizle ufalayıp soğuk suyla yoğurun. Hamuru ikiye ayırın ve kalıp büyüklüğünde açın. Bir adet hamuru yağlanmış kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine ayva, tarçın ve ceviz koyun. Diğer hamuru üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
2.5 su bardağı
un
5 çorba
kaşığı soğuk
tereyağı
1/2
çay kaşığı tuz
2-3 çorba
kaşığı soğuk su
İçi için:
3 adet
ayva
1 çay
bardağı su
2
adet karanfil
1.5 çay
bardağı toz
şeker
1 çay
kaşığı tarçın
8
adet iri kıyılmış
ceviz