Yeşillikleri ince ince kıyın. Suyu tuzla kaynatın. İçine doğradığınız yeşilliklerin yarısını koyun. Tereyağı, zeytinyağı, karabiber ve pirinci de ilave edin. Pilav pişince, kalan yeşillikleri koyup karıştırın ve demlenmeye bırakın. Sonrasında soğuk veya sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet nane
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
***
Börülceli enginar
Enginarları yarım limon suyu sıkılmış suda haşlayın. Börülceyi de karbonatlı suda haşlayın. Yeşil kalması için soğuk suda beş dakika bekletin sonra süzüp kılçıklarını temizleyin. Bir tabağa alıp üzerine; limon suyu, sarımsak, zeytinyağı, sirke ve tuz ekleyin. Enginarların içine dilimlenmiş havuç ve börülceyi paylaştırın. Dereotu ile süsleyin.
MALZEMELER
1 demet deniz börülcesi
4 adet enginar
1 adet limonun suyu
Tuz
1 tutam karbonat
5 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
1 adet havuç
1/2 demet dereotu
Karabiber