Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları yoğurup uzun köfteler yapın. Tepsiye dizerek 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Közlenmiş patlıcan, süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağını karıştırıp servis tabağına alın, üzerine pişen köfteleri dizip servis yapın.
MALZEMELER
600 gr. kıyma
2 soğan
3 diş sarımsak
200 gr. süzme yoğurt
1 adet közlenmiş patlıcan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates
Kimyon, kırmızıbiber, tuz, karabiber
PATLICAN PÜRE
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Patatesleri haşlayın. Patates ve patlıcanı çatalla iyice ezin. Rendelenmiş Hindistan cevizi, Hindistan cevizi sütü, tereyağı, pul biber, tuz ve köriyi ilave edip püre yapın. Tereyağında kavrulmuş pul biberle tatlandırın.
MALZEMELER
4 adet patlıcan
1 adet patates
2 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
1 kahve fincanı Hindistan cevizi sütü
15 gr. tereyağı
1 çay kaşığı köri
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
HAVUÇLU KATMER
Rendelenmiş havuç, tereyağı ve şekeri pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve vanilya ekleyerek soğumaya bırakın. Yufkaları tepsi büyüklüğünde kesin. Beş adet yufkayı, aralarına nişasta serperek tepsiye dizin. Havuçlu harcı üzerine yayıp kalan yufkaları koyun. Baklava dilimi kesip 200 derecede pişirin. Süt ve balı karıştırın, tatlının üzerine dökün.
MALZEMELER
10 adet yufka
5 adet havuç
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı bal
1 çay bardağı süt