Kıyma, rendelenmiş soğan, sarmısak, zencefil, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler halinde hazırlayın. Kızgın yağda kızartın. Sosu için sıvı yağda unu kavurun, üzerine et suyunu ekleyin. Rendelenmiş domates, köri, tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri içine atın ve 15-20 dakika pişirin.
MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zencefil
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber Sosu için:
1 çorba kaşığı sıvı yağ
4 tatlı kaşığı un
1/2 litre et suyu
1 adet domates
Köri
Tuz
Karabiber
Zeytinyağlı yer elması
Doğranmış soğan ve havuçları zeytinyağında soteleyin. Üzerine temizlenmiş ve irice doğranmış yerelmalarını ekleyip 5 dakika daha sote edin. Üzerine 1 kahve fincanı sıcak su ekleyip 10 dakika pişirin ve 2 su bardağı sıcak su, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte pişirin. Pirinci haşlayın. Pirinci ve limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. yer elması
1 adet büyük boy soğan
2 adet orta boy havuç
2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
3 adet kesme şeker
1 çay bardağı pirinç
1 adet limonun suyu
1/2 demet dereotu
Tuz
Sade browni
Yumurta ile şekeri iyice çırpın. Üzerine yağ ve suyu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu da ekleyerek karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına hamuru dökün. Üzerine kakao ve cevizi koyarak hafifçe karıştırın. 200 derecelik fırında 30-40 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 dolu çorba kaşığı kakao
1 tutam tuz
2 su bardağı un
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz