Makarnayı tuzlu suda 12 dakika haşlayıp süzün. Bir tencerede tereyağını eritin; rendelenmiş sarımsağı, kırmızı biberi, tuzu ve zerdeçalı katıp karıştırın. Üzerine makarnayı ekleyip harmanlayın.
MALZEMELER
1/2 paket makarna
1 çorba kaşığı zerdeçal
1 çorba kaşığı kırmızı pul biler
1/2 demet nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Kereviz püresi
Yıkayıp süzdüğünüz kereviz yapraklarını yağda yarım dakika çevirin. Kerevizlerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su, bir çorba kaşığı limon suyu ve tuz ekleyerek 20 dakika haşlayın. Haşlanmış kerevizlerin suyunu süzüp mutfak robotunda, iki kaşık limon suyu, muskat rendesi, tereyağı, tuz ve karabiberle çekin. Kereviz yapraklarıyla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. kereviz
2 adet kereviz yaprağı
2 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı limon suyu
1 adet rendelenmiş muskat
125 gr. tereyağı
Tuz, karabiber
Yalancı tavukgöğsü
Un ve margarini kavurun. Üzerine süt ilave edip karıştırın. Toz şekeri ekleyin. Tüm malzemeyi muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. 15 dakika mikserle çırpın. Geniş ve sığ bir kabı suyla ıslatın. Tavukgöğsünü yayın. Buzdolabında dondurun. Tarçınla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya