Soğanların kabuklarını soyup, püskül kısımlarından ince kesin. Sap tarafından soğanların içini kaşık yardımıyla oyun. Çıkardığınız iç kısımları robotta kıyın. Üzerine ine kıyılmış maydanozu, dereotunu, naneyi, sıvı yağı, şekeri ve tuzu ilave edip, robottan geçirin. İç malzemeyi pirinçle karıştırın. Pirinçli karışımı, oyulmuş soğanların içlerine doldurun. Soğanları tencereye dizip, sıcak suyu ekleyin, 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
8 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
Tuz
***
Gevrek tavuk
Tavukların derisini alıp yağlanmış tepsiye koyun. Sıvı yağı, limon suyunu, karabiberi, tuzu, kekiği ve rendelenmiş soğanı karıştırın. Bu karışımı tavukların üzerine döküp her tarafına bulayın. Ekmek içlerini ufalayıp tavukların üzerine serpin, dökülmemesi için elinizle bastırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
MALZEMELER 4 KİŞİLİK
4 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı kekik
2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
1/2 su bardağı taze ekmek içi
Tuz
Karabiber